contact@redsign.ro 0768 911 039

La Cules

Desi echpa Redsign a pornit prin a se axa in mod predominant pe productie publicitara, recent, ariile de activitate au inceput sa se extinda si in zona finisarilor de sticla, mai precis sablarea si vopsirea geamurilor.

Contrar unei posibile pareri generale care ar sustine ca aceaste activitati se desfasoara prin procese simple si scurte, ele dau de fapt nastere unui amalgam complex de activitati, de la calcularea in spatiu si crearea graficii in programele de machetare, la taierea, dezlipirea si aplicarea colantului pe geam. Dupa completarea acestor etape geamul se introduce in sablator, unde este stropit cu un jet de nisip avand presiune si granulatie specifica, rezultand sablarea dorita.

Dupa sablare, geamul este spalat, ramanand ca partea de colant ce protejeaza portiunea clara a geamului sa fie inlaturata. Am atasat pentru curiozitatea voastra acest ultim proces pe care l-am numit cules (cules de spirale in situatia data). Se realizeaza cu manusi (pentru a proteja suprafata sablata) si un “picker” (sau sapaliga colarilor) conceput special pentru a culege colantul cat mai usor.

Dupa cum observati, nu este un proces tocmai rapid, insa cu toate acestea, echipa Redsign este multumita daca rezultatul final il multumeste si pe client.


Author by redsign